Kim van Zwol uit Spijk maakt podcast serie met verhalen over buitenplezier en veerkracht

Spijk – De podcastserie Vers van buiten, gemaakt door Kim van Zwol uit Spijk en Ruth Koops van ’t Jagt uit Groningen staat online.

In zes afleveringen trekken ze eropuit met een gast. Terwijl ze wandelen, mountainbiken, fietsen, zwemmen en zelfs buiten koken, komen ze de mooiste en dapperste verhalen tegen. Verhalen over hulp krijgen, over het verliezen van een dierbare of zelf ziek zijn met een gezin aan je zijde, maar ook mooie verhalen over onder andere gletsjeravonturen, een doedelzakspeler of brandnetelsoep.

De vriendinnen Ruth en Kim houden van mooie verhalen en er regelmatig samen op uit trekken. Ze hebben ook allebei hun eigen verhaal. Ruth weet wat een postpartum depressie is en Kim weet hoe het is om te leven met MS. “Samen mountainbikend door het bos kwamen we tot de conclusie dat buiten ons helpt om met verdriet en verlies om te gaan en onze weg (en soms onszelf) weer terug te vinden,” vertelt Kim. “Ook kwamen we tot de conclusie dat ‘iets maken’ toch de meeste voldoening geeft in het leven.“

Ze zijn erin geslaagd een podcast te maken die lekker weg luistert en vooral plezier laat horen.

In iedere aflevering hoor je dus dat ze echt naar buiten gaan om daar aan iemand te vragen waarom het buiten zo leuk is. In aflevering zes wandelen ze van Zeerijp, via Eenum en Wirdum naar Loppersum.

Deze serie is mede mogelijk gemaakt door Menzis & SamenGezond, de werkgever van Kim. “Hoewel het ons idee is, onze montage en onze productie, mocht ik deze podcast in werktijd maken. Menzis heeft ook financieel bijgedragen aan de productie.”

De verhalen zijn via Spotify, Soundcloud, YouTube of een andere podcast-app te beluisteren.Back to top button