Kim van der Laan uit Delfzijl wil Art Center voor jonge creatieve mensen uit de gemeente Eemsdelta oprichten

Delfzijl – De 25-jarige Kim van der Laan uit Delfzijl wil een Art Center voor (jonge) creatieve mensen uit de gemeente Eemsdelta oprichten. Ze is bezig met het oprichten van een nieuwe stichting met de naam KANS & KUNST. Op dit moment worden er vrijwilligers gezocht die mee willen helpen haar ideeën verder te ontwikkelen.

Bij Kans & Kunst krijgen creatieve mensen uit de gemeente Eemsdelta en omstreken gelegenheid zich te ontwikkelen. Het centrum moet ergens in Delfzijl of Appingedam komen, zo is het plan van Van der Laan die de inrichting van het gebouw al helemaal heeft uitgedacht. ,,In het Art Center wordt een Art Wall gerealiseerd met diverse kunstvormen door verschillende doelgroepen. Ook komt er een Coffee Corner en zullen er diverse ruimtes te huur zijn, zoals Single Rooms, Double Rooms, Meeting Rooms, het Atelier en een zaal. Verder komt er ruimte voor presentaties, bijeenkomsten, exposities, diverse creatieve activiteiten’’, zo laat de Delfzijlster weten. De ruimten worden ingericht met tweedehandse meubels en accessoires.

Voordat het hele plan gerealiseerd kan worden, is er een team nodig. Van der Laan is daarom op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen en die met haar zitting willen in het bestuur van de stichting Kans & Kunst. Wie belangstelling heeft, kan een bericht sturen naar kansenkunst@hotmail.com.

Kim van der Laan houdt zich onder de naam Den Tekentafel bezig met portrettekeningen, kleurplaten en tekenles. Ze is veel te vinden op evenementen en markten in de regio. Ook staat ze geregeld in de nieuwe winkel lutje snuusterij in de Waterstraat waar Kim ook haar spullen verkoopt.

Back to top button