Kevin Ridderbos derde op de Kartclubraces in Ulrum

Ulrum – Kevin Ridderbos uit Appingedam, rijdend voor het Nick Fieten Kartracing team uit Orvelte heeft afgelopen weekend de derde plaats behaald tijdens de kartclubraces op het circuit van kartclub Ulrum.

De top 3 van de snelle Honda’s finishte telkens binnen enkele honderdste van een seconde van elkaar en het was telkens weer ontzettend spannend. Prachtig voor het aanwezige publiek en de coureurs genoten zichtbaar. Ondanks dat er behoorlijk stevig  werd gereden was er toch respect voor elkaar. Faire maar wel heel spannende races met uiteindelijk die prima beloning!

Team Nick Fieten Kartracing is dan ook erg tevreden over de prestaties van hun 2e coureur die uitkomt in de nationale clubraces naast Nick Fieten die inmiddels naast het NK op 7 juli a.s. ook deel neemt aan de internationale GK4 kartraces.

Sinds enkele maanden maakt Kevin deel nu uit van het Orvelter raceteam wat met uitsluitend Birel karts rijdt en heeft tot nu toe een zeer goed 1e half jaar achter de rug. Rijdend op de BP Birel in de inmiddels bekende groene kleurstelling, met een zeer goed presterende Honda 160 CC 4 takt motor wist hij dan ook wederom een beker mee te nemen tijdens de zwaar bevochten raceheats met als uiteindelijk een 3e plaats overall.

Nick Fieten Kartracing kan gezien worden als hét kartraceteam om veel ervaring op te doen met als uiteindelijk doelstelling doorstroom van nieuw talent naar de internationale kartraces in samenwerking met VKracing uit Meppel.  Karten is leuk en belangrijk te weten is dat we in een ontspannen setting jong talent de ruimte willen geven om zich te vormen. Leren winnen én leren van verliezen! Kevin is zo’n coureur die naast vooral snel en tactisch rijden ook het plezier ervan niet uit het oog verliest.

André Fieten vertelt: “Als team hebben een grote stap voorwaarts gezet het afgelopen jaar op zowel nationaal als internationaal niveau. Kevin die zeer constant rijdt en zijn mannetje staat tijdens de clubraces en ook Nick die steeds verder naar voren komt in de internationale GK4 competitie. “ 

Fieten vervolgt: “mede door de samenwerking met VKRacing uit Meppel, is er meer expertise in het team gekomen en met Kevin als rookie binnen onze gelederen verwachten we veel van hem in de toekomst.”  Een doorstroom van Kevin naar de internationale wedstrijden wordt dan in de toekomst ook niet uitgesloten. “Het is een van zichzelf rustige constante rijder die snel is en daarbij ook goed nadenkt en vooruitkijkt”.  “Ja, we zien Kevin zeker terug in ons internationale team” vervolgt Fieten die momenteel met Nick Fieten druk is om diens racekart weer helemaal in orde te maken voor de aankomende NK op 7 juli a.s. op de Raceway te Venlo.Back to top button