Kerstboom van hout: dé interieuraccessoire van deze winter!

Nederland – De feestdagen staan binnenkort weer voor de deur en dat betekent natuurlijk dat we ons huis weer kunnen omtoveren tot een sprookjesachtig winterwonderland. Een mooie kerstboom vormt dan meestal het stralende middelpunt voor de meeste inwoners van Appingedam. Ben jij daarom ook alvast op zoek naar inspiratie voor mooie kerstversiering in huis? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we een aantal leuke tips om je interieur binnen een handomdraai helemaal klaar voor kerst te maken!

De juiste kerstboom uitzoeken

In Appingedam wordt de grote kerstboom dit jaar waarschijnlijk weer op het Kerkplein geplaatst, maar daarnaast wil iedereen natuurlijk ook een eigen kerstboom in huis hebben. Je zou voor thuis dan ook voor een “echte” boom kunnen gaan, maar een alternatieve kerstboom van hout is ook een leuk idee. Nog niet overtuigd? Google maar eens op de zoektermen “kerstboom hout” voor mooie foto’s van mensen die jou al voor gingen. Een houten kerstboom is de laatste jaren steeds populairder aan het worden om verschillende redenen:

1. Trendy twist

Een houten variant is een moderne twist op de traditionele kerstboom. Dat sluit dus perfect aan als je ook een modern interieur hebt. De vorm van een houten kerstboom is abstract genoeg dat het bijna een kunstwerkje lijkt. Met lampjes en kerstversieringen wordt je meteen in een kerststemming gebracht.

2.  Duurzame keuze

Een “echte” kerstboom moet worden gekapt uit het bos en na de feestdagen doe je hem weer weg. Sommige bomen worden wel weer opnieuw geplant, maar dat geldt helaas niet voor het merendeel van de kerstbomen die in de huizen van Appingedam staan. Uiteindelijk is dat dus niet erg duurzaam. Koop je een kunstkerstbomen van HoutenKerstboom.com, dan ben je wel duurzaam bezig. Deze zijn namelijk vervaardigd uit duurzaam hout en kun je ieder jaar opnieuw gebruiken.

3. Makkelijk in gebruik

Een houten kerstboom is makkelijk in gebruik. Binnen enkele minuten haal je hem uit de opbergdoos en is hij in elkaar gezet. Ook is er geen onderhoud vereist. Bij een echte kerstboom moet je namelijk niet vergeten om hem water te geven, want anders droogt hij uit. Heb je een houten kunstkerstboom, dan hoef je tijdens de hele feestmaand geen enkele keer losse dennennaalden op te vegen. En zijn de feestdagen voorbij, dan haal je de kunstboom binnen no time weer uit elkaar en berg je hem in de compacte doos weer op. Makkelijker kan dus niet!

4. Beschikbaar in verschillende stijlen en formaten

Bij HoutenKerstboom.com heb je de keuze uit verschillende stijlen en formaten houten kerstbomen. Wil je een kerstboompje op een bijzettafel neerzetten, dan zijn er mini-varianten van ongeveer 42 centimeter hoog. Wil je een echte blikvanger, dan zijn er ook grote exemplaren van 150 – 190 centimeter groot. Daarnaast kun je ook kiezen uit een spiraalvormige kerstboom genaamd de Spira, of een variant met latjes met de naam Yelka. De Yelka wordt gemaakt van verschillende houtsoorten, die ieder weer een eigen uitstraling heeft. Zo heeft de Yelka kerstboom van walnotenhout een warme, donkere uitstraling, terwijl de Yelka in esdoornhout een frisse en lichte look heeft. Zo is er voor ieder interieur wel een mooi exemplaar te vinden!

Houten kerstboom versieren: zo doe je dat!

Een houten kerstboom kun je net zo mooi versieren als een echte kerstboom. Aangezien geen kerstboom compleet is zonder lampjes, kun je hier mee beginnen. Voor een gezellige sfeer zijn warm-witte lichtjes altijd een goede keuze. Wil je er een bont festijn van maken, dan zijn kerstlampjes in verschillende kleurtjes een optie. Daarnaast kun je ook een aantal kerstballen ophangen om het extra feestelijk te maken. Ook hier kun je het bij één kleur houden of juist voor verschillende kleuren kiezen. Verder kun je de houten kerstboom ook versieren met andere hangers in kerstthema, zoals een rendier, slee, kerstster of sneeuwvlokje. Een kerstboom volhangen met lampjes en kerstballen hoeft overigens helemaal niet als je het een drukke bedoening vindt. De Spira en Yelka zijn op zichzelf namelijk al een prachtig kunstwerk en een ware eyecatcher in ieder interieur!

Voor elke feestdag een houten boom opzetten

Tenslotte kun je de houten kerstboom ook voor andere feestelijke gelegenheden gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een griezelige Halloweenboom? Hang hem in oktober vol met herfst- en spookachtige hangers zoals pompoenen, oranje herfstbladeren en natuurlijk griezelfiguurtjes zoals zombies, spoken en monsters. In februari maak je er een romantische Valentijns-boom van door er allemaal roze hartjes en rode rozen in te hangen. Zo kun je dus nog wel even doorgaan en eigenlijk voor elke feestdag wel iets moois ophangen in de boom. Kortom, de houten (kerst)boom is eigenlijk een veelzijdige sfeermaker voor ieder interieur, het hele jaar door!

Back to top button