10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 20:00

Kerken luiden drie woensdagen achter elkaar klokken als steunbetuiging voor coronapatiënten

Loppersum – Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten.

Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden.

De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen.

Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.   

Op woensdag 18 en 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur zullen de klok(ken) luiden.

De kerken van Loppersum, Westeremden, Leermens, Eenum, Zeerijp, Klein Wetsinge, Witte kerkje Grootegast, Lettelbert, Niehove, Losdorp, Marum, Winsum, Den Andel, Eenrum, Westernieland, Oosterwijtwerd, Zuurdijk, Breede, Oude Pekela, t Zandt, Meedhuizen, Middelstum, Uithuizen, Tolbert en Grijpskerk zullen hieraan meedoen.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten