4.7 C
Delfzijl
27 februari 2021 22:09

Karttalent Annabelle Brian (9) uit Winsum naar finale Formido Talentscouting

Lelystad – De finalisten van de landelijke Formido Talentscouting voor karttalent zijn bekend. Na een lang traject dat al van de zomer begon, heeft Annabelle Brian (9) uit Winsum zich geplaatst voor de grote finale op 13 januari 2018 tijdens de Kartbeurs van Nederland. Annabelle is samen met vier anderen overgebleven van ruim 400 kinderen tussen de 7 en 10 jaar die tijdens de zomervakantie meededen aan de kwalificatieronde bij Kartcentrum Lelystad.

De 12 provinciesnelsten + de overall snelste werden toegelaten tot een intensief traject. In september volgden een trainingsdag en de kwartfinale, waarna de 9 resterende talenten in november naast techniektraining ook mediatraining kregen. Tijdens de halve finale op 23 december lieten ze in drie races hun snelheid, techniek en potentie aan de jury zien. Na het beoordelen van de sponsorboekjes die de kinderen moesten maken, maakte de jury vandaag de vijf finalisten bekend. De Formido Talentscouting werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is speciaal bedoeld voor karttalenten tussen 7 en 10 jaar, die nog geen wedstrijdlicentie hebben. De winnaar wint een nieuwe kart t.w.v. € 1.700,- en deelname aan het Chrono NK Karten.

De nieuwe Max

De halve finale van de talentenjacht werd gehouden bij Kartcentrum Lelystad. De jonge karttalenten moesten drie ronden rijden om een plek in de finale te bemachtigen. Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad: “Voorafgaand aan de race was de spanning onder de halvefinalisten goed voelbaar en werd er nog even geoefend. Iedereen deed zijn uiterste best en ze zijn allemaal zeer talentvol! Hoewel er maar vijf door kunnen naar de finale, zijn het allemaal winnaars. Tijdens de finale op 13 januari worden ze naast hun prestaties op het circuit ook beoordeeld op omgang met de media. Want dat hoort er natuurlijk bij als je de nieuwe Max wilt worden!”

 

Finalisten

De vijf deelnemers die zich hebben geplaatst voor de finale van de Formido Talentscouting zijn:
Annabelle Brian (9) uit Winsum
Fabian Feliciano Rebelo (10) uit Dronten
Jayden Thien (9) uit Echt
Nick Fieten (8) uit Westerbork
Vincenzo Raimondo (9) uit Elst

Volg ons op

10,928FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten