Kar met 108 verwaarloosde katten gevonden in Bierum (update)

Bierum – In Bierum zijn 108 levende katten ontdekt in een trailer, meldt RTVNoord op haar website. Sommige katten waren ziek en de leeftijd varieerde van twee dagen tot 18 jaar. De politie kreeg woensdag een melding over de trailer van twee bij vier meter en vond de katten bij aankomst. De zaak is overgedragen aan de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID).

Woordvoerder Jelko de Ruijter van LID vermoedt dat de katten dagenlang in de trailer zaten en vanuit een andere plek naar Bierum waren gebracht, wat hen veel stress moet hebben bezorgd vanwege de beperkte bewegingsruimte.

De Rijksdienst Ondernemend Nederland (RVO) heeft opdracht gegeven om de katten in bewaring te nemen op een geheime locatie. De vermoedelijke eigenaar heeft enkele weken de tijd om de dieren terug te eisen.

Volgens omwonenden verbleef een vrouw al enkele dagen in de trailer tussen de katten. De vrouw werd door omwonenden verzocht te vertrekken, toen ze dit weigerde werd de politie ingeschakeld. De vrouw is na de komst van de politie en dierenambulance vertrokken. Pas toen agenten op onderzoek uitgingen in de trailer troffen ze een groot aantal katten aan. De omwonenden hadden niks vernomen, de katten waren al die tijd stil geweest.

Back to top button