4.9 C
Delfzijl
27 februari 2021 05:15

Kantsters en gemeente in gesprek over toekomst Kantens

Kantens – De gemeente Het Hogeland gaat de komende maanden met de inwoners van Kantens in gesprek over de mogelijkheden van de versterking voor de toekomst van het dorp. Hiervoor organiseert zij een serie bijeenkomsten. De startbijeenkomst ‘De toekomst van Kantens’ is op 3 september 2020 in dorpshuis ‘t Schienvat.

Ruimtelijke mogelijkheden Kantens
Kantens is het eerste dorp in de gemeente Het Hogeland waar de versterkingsopgave grootschalig opgepakt wordt. Dat geldt voor particuliere woningen en 46 huurwoningen van De Delthe. Tijdens de eerste bijeenkomst presenteert KAW architecten de vernieuwde ‘Identiteitsstudie Kantens’, met daarin een actuele schets van Kantens. Woningstichting De Delthe is aanwezig om vragen van huurders te beantwoorden. De Nationaal Coördinator Groningen laat zien hoe de tijdelijke huisvesting aan de Bredeweg eruit komt te zien en licht de versterkingsaanpak toe. Inwoners die daar behoefte aan hebben kunnen ook in gesprek met de aardbevingscoaches van Mensenwerk Hogeland.

Vervolgbijeenkomsten
De gemeente Het Hogeland organiseert na deze startbijeenkomst een serie vervolgbijeenkomsten om met de inwoners van het dorp in gesprek te gaan over de inrichting van Kantens. De Delthe, NCG en KAW zitten hier ook aan tafel.

Veilig wonen
Burgemeester Henk Jan Bolding, wethouder Ruimtelijke Ordening Eltjo Dijkhuis en Kristel Rutgers, gebiedswethouder van Kantens zijn op 3 september ook aanwezig. Kristel Rutgers: “Er komt veel op bewoners af. Sommigen verhuizen naar een tijdelijke woning. Dan wordt hun huis gesloopt en begint de nieuwbouw van hun huis. Dat is nogal wat; het is dan ook erg belangrijk dat bewoners zich weer veilig voelen in hun nieuwe huis en buurt. Het gaat immers om hun dorp en hun toekomst”.

Besloten bijeenkomst
Inwoners van Kantens hebben een uitnodiging gekregen per brief en konden zich aanmelden. De bijeenkomst is besloten, zodat de coronamaatregelen nageleefd kunnen worden.

Toekomstplan
De gemeente Het Hogeland praat de komende maanden verder met inwoners  over hoe Kantens toekomstbestendig gemaakt kan worden. Met de ideeën van de inwoners presenteert KAW naar verwachting begin volgend jaar het ‘toekomstplan Kantens’. 

Meer informatie?
Meer informatie over de aardbevingen via www.hethogeland.nl/aardbevingen.

Volg ons op

10,928FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten