10.3 C
Delfzijl
16 mei 2021 10:31

Kans op warmer weer volgende week

Nederland – De weersverwachting geeft een vanaf eind volgende week circa 50% kans op een beduidend warmer weertype met maxima van 25 graden of meer. Tot die tijd komt de temperatuur uit tussen 19 en 25 graden. Daarbij is het vandaag droog met vooral in het zuiden veel zon. Komende dagen neemt de neerslagkans toe. In het weekend en begin volgende week is kans op fikse regen- en onweersbuien. Daarna volgt weer een aantal droge dagen met regelmatig zon.

Vandaag is nog een prima zomerdag. Met 19-22 graden is het vrij koel voor eind juli, maar het blijft vrijwel overal droog en zeker in de zuidelijke helft van het land schijnt de zon ook regelmatig. Daarmee is het prima weer voor buitenactiviteiten.

Komende dagen nemen de bewolking en de neerslagkans toe. Het weekend verloopt wisselvallig met zaterdag vooral later op de dag en ook zondag fikse (onweers)buien. De temperatuur is zaterdag met 20-21 graden aan zee tot lokaal 25 graden in Limburg normaal voor de tijd van het jaar. Zondag is het met 19-22 graden iets koeler.

Volgende week weer regelmatig zon en kans op zomerwarmte
Het vooruitzicht naar volgende week is zeker niet slecht. Begin van de week is de kans op enkele regen- en onweersbuien nog wel groot, maar tussendoor schijnt de zon. Vanaf woensdag neemt de neerslagkans af en krijgen we de zon veelvuldig te zien. Er volgen prima dagen voor een fietstocht of een pretparkbezoek. De temperatuur blijft tot en met woensdag aan de lage kant voor de tijd van het jaar met maxima van 19-22 graden

Vanaf volgende week donderdag is er een grotere spreiding in de temperatuurverwachting en daarbij neemt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden en meer toe naar 50% op vrijdag en zaterdag. Er is 10% kans op tropische temperaturen van 30 graden of meer. 

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten