Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma ChristenUnie Delfzijl vastgesteld

Delfzijl – De ledenvergadering van de ChristenUnie heeft unaniem de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gemeente Delfzijl en het verkiezingsprogramma ´Een programma van hoop 2018 – 2022´ vastgesteld. Wethouder Meindert Joostens voert de lijst aan, gevolgd door de huidige raadsleden: Cor Buffinga (fractievoorzitter), Harold Kol en Sebastien Sabanga. Nieuwkomer en hoogste vrouw op de lijst is Daphne Steenbergen (19 jaar) uit Farmsum.

De lijst bestaat totaal uit 14 kandidaten. Het bestuur van de ChristenUnie is blij met alle enthousiaste kandidaten op de lijst die zich graag willen inzetten voor de gemeente Delfzijl. Van de 14 kandidaten wonen er zeven in de kern Delfzijl en zeven in één van de dorpen: vijf in de zuidelijke en twee in de noordelijke dorpen. Bijgaand treft u de volledige kieslijst aan.

De kieslijst ziet er als volgt uit:

 1. Meindert Joostens        Delfzijl
 2. Cor Buffinga                 Delfzijl
 3. Harold Kol                    Delfzijl
 4. Sebastien Sabanga       Delfzijl
 5. Daphne Steenbergen    Farmsum
 6. Piet Drijfhout                Delfzijl
 7. René Eygelshoven        Holwierde
 8. Eilt Bilder                      Delfzijl
 9. Piet Wiersema              Spijk
 10. Evelien Hoeksema        Wagenborgen
 11. Bert Veerman               Meedhuizen
 12. Hans van der Louw       Wagenborgen
 13. Margreet Nijburg           Delfzijl
 14. Gerrit Jan Steenbergen  Farmsum
Programma van hoop

Verkiezingen gaan over mensen. Over u en over mij. Over onze ouders, onze kinderen, onze buren, de leerkracht op de school, onze werkgever en onze werknemers. Ze gaan over ons en onze manier van samenleven.

De ChristenUnie gelooft dat het in onze samenleving om veel meer gaat dan om geld en bezit. Het gaat vooral om zinvol leven, vrijheid en veiligheid. Wij willen een gemeente waar een bescheiden overheid ruimte biedt aan inwoners die maatschappelijk initiatief tonen. We willen een gemeente waarin we omzien naar elkaar. Een gemeente die leefbaar is, ook voor onze kinderen. Daarom gaan wij met dit programma van hoop de komende verkiezingen in. Een programma met plannen voor de gemeente Delfzijl dat laat zien dat de ChristenUnie wil bouwen aan een samenleving waarin iedereen meetelt.

Het verkiezingsprogramma is binnenkort te raadplegen op onze website: https://delfzijl.christenunie.nlBack to top button