Kan Zoutwaterbad K.P.Zijl in Loppersum alle dagen open dit seizoen? Dat is nog maar de vraag door gebrek aan vrijwilligers

Loppersum – Sinds de privatisering in 2012 draait het Zoutwaterbad K.P.Zijl bijna volledig op vrijwilligers.  Ruim 100 vrijwilligers zorgen ervoor dat het openluchtzwembad van mei tot september open kan. Daar zijn we ontzettend trots op! 100 vrijwilligers dat klinkt veel, maar een zwembad onderhouden daar komt veel bij kijken. De vele vrijwilligers doen van alles. Ze zorgen ervoor dat alles spik en span is voor het zwemseizoen, de waterinstallatie goed functioneert en dat het gras er netjes bij ligt. Ook dat er deskundig toezicht wordt gehouden, ze ontvangen de badgasten met plezier, zorgen ervoor dat er toegangskaartjes gecontroleerd worden en het verkopen van koffie, thee, frisdrank en ijs. We hebben nog lang niet alles kunnen noemen wat de vrijwilligers doen, want dat is ontzettend veel.

Forse daling in het aantal vrijwilligers
Het aantal vrijwilligers neemt al een paar jaar af, maar niet eerder was het verschil met het jaar ervoor zo groot als dit jaar. De vrijwilligers worden steeds ouder en kiezen ervoor om te stoppen met hun werkzaamheden.

Nieuwe aanwas vrijwilligers
We hebben dit seizoen nieuwe vrijwilligers nodig. Het zou toch zonde zijn als het zoutwaterbad dit zwemseizoen niet alle dagen op kan?! Geef je op als vrijwilliger. Ze kunnen jouw inzet goed gebruiken en zijn op zoek naar:

  • Badmeesters (betaalde functie)
  • Toezichthouders (bereid om een EHBO opleiding te volgen)
  • Kassa en winkel vrijwilligers
  • Vrijwilligers die helpen in het voorjaar om het bad helemaal schoon te maken (22, 29 april van 09.00 – 12.00 uur)

Denk jij nu ook, daar wil ik graag bij horen, dat lijkt mij wel leuk en heb je nog ruimte in je agenda? Geef je op als vrijwilliger voor het komend zwemseizoen van mei – september. Je kunt de werkzaamheden kiezen die bij je passen en je krijgt er enorm veel plezier voor terug.

Bel of app gerust met Bernadet Bronts – 0610743307 of stuur een e-mail naar mail@zoutwaterbad.info.

Back to top button