Kampvuurconcert Andledon met Gerry Wolthof

Den Andel – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel start komende zaterdagavond (3 september) zijn nieuwe seizoen 2022-2023 met het traditionele kampvuurconcert. Dit jaar wordt het concert verzorgd door Gerry Wolthof, die – voorzien van akoestische gitaar, mondharmonica en karakteristieke stem – werk zal spelen van Neil Young, Bob Dylan en andere grootheden uit de Amerikaanse folkscene van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Gerry Wolthof maakt muziek sinds 1979. Hij speelde en speelt in meerdere bands, waarvan Still Going West en The Neil Young Mirror Band (een tribute band) de bekendste zijn. Met deze bands maakte Gerry drie  cd’s en treedt door het hele land op. Landelijke bekendheid kreeg Gerry in 1985 na een optreden in de Soundmix Show met het nummer Comes a Time van Neil Young. Gerry treedt nu hoofdzakelijk solo op, waarbij hij eigen werk ten gehore brengt en covers speelt van Neil Young, Bob Dylan, Cat Stevens, The Beatles en vele anderen.

Met het door Gerry Wolthof verzorgde kampvuurconcert trapt Cultuurerf Andledon zijn nieuwe seizoen 2022-2023 af. Na het concert van Gerry volgen optredens van de Canadese singer-songwriter en fingerpicking gitarist Don Alder (zondagmiddag 18 september), Fling (zondag 2 oktober) en verder in het seizoen The Sidekicks, Sido Martens, Hans Elzinga en Van Dyck Inc. Daarnaast is er om de week op de vrijdagavond een open podiumcafé, alwaar muzikanten, vertellers, dichters en meer het podium kunnen pakken voor een borrelend publiek. Ook worden er weer verschillende workshops en cursussen op het erf georganiseerd, zoals de schilderworkshops van kunstenares Zorka uit Eenrum op 8 oktober, en de cursussen van coach Petra Veltman uit Garnwerd. Vanzelfsprekend wordt ook een vervolg gegeven aan de drumcirkel, en de dans- en koffieochtenden.

Het buitenoptreden van Gerry Wolthof start zaterdag 3 september om 20:00 en duurt tot ongeveer 23:00. Bij onverhoopt slecht weer zal het concert naar binnen worden verplaatst. Voor de toegang tot het kampvuurconcert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Back to top button