fbpx
21.1 C
Delfzijl
zaterdag 30 mei 2020
Home Agenda tips Kamerkoor Dualis zingt ‘The best of Dualis’ in Ten Boer

Kamerkoor Dualis zingt ‘The best of Dualis’ in Ten Boer

Ten Boer – Op zondag 8 maart staat het Groningse Kamerkoor Dualis in de Kloosterkerk in Ten Boer met – zoals de zangers het zelf zeggen – een droomprogramma; het publiek wordt getrakteerd op eigen favorieten uit de negentien jaar die het koor bestaat.

Al bijna twee decennia is Dualis een van de vaste waarden in muzikaal Groningen. En sinds het begin staat het koor onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, ook bekend van Toonkunstkoor Bekker en eerder van Cantatrix, het ensemble waarmee hij als artistiek leider internationaal succes boekte. Met Kamerkoor Dualis voert Van Beijeren niet alleen de bekende grote koorwerken uit, maar ook kleine thematische programma’s, o.a. rondom de zinnenprikkelende poëzie van het Hooglied (‘Rise up, my love’), de sonnetten van Shakespeare (‘Songs & Sonnets’), en de aardse elementen (‘Elements’).  

Selectie
Uit deze programma’s hebben de zangers nu zelf een selectie gemaakt van koorwerken die zij graag nog een keer zouden willen uitvoeren. Dat betekent dat er voor het publiek veel te genieten valt, want in dit ‘Best of’ programma klinken niet alleen motetten van Bach en Mendelssohn, maar ook mysterieuze Baltische melodieën van de Estlandse componist Kreek, het stuk ‘Sleep’ van de beroemde Amerikaanse componist Whitacre en verder werken van Gjeilo, Matsushita, Elgar, Mealor en Villa-Lobos.

Aanvang van het concert in Ten Boer (8 maart, Kloosterkerk) is 15.30 uur. Een dag eerder is het concert te beluisteren in Groningen (Doopsgezinde kerk), aanvang 15.30 uur. Voor beide concerten geldt een entreeprijs van € 15,- aan de kassa en € 12,50 via www.kamerkoordualis.nl. Kinderen tot 12 jaar € 5,00.

Advertenties