Juniorkamer De Drie Delfzijlen ondersteunt Hospice de Schutse en herdenkingsboek soldaten

Delfzijl – Dinsdag ontvingen Hospice de Schutse in Appingedam en de initiatiefnemers van een herdenkingsboek voor twee soldaten een cheque van Juniorkamer De Drie Delfzijlen.

Juniorkamer De Drie Delfzijlen zet zich jaarlijks in voor verschillende activiteiten, zoals het organiseren van sliksleeën, waarbij ze geld opzijzetten om lokale goede doelen te ondersteunen.

Coördinator Petra van der Velde van De Schutse mocht een cheque ter waarde van 3000 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag zal worden besteed aan de aanschaf van een nieuwe professionele wasmachine. Hospice de Schutse biedt een liefdevolle thuisomgeving voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase.

Daarnaast kregen Alie Noorlag en Bert Blaauw een donatie van 500 euro voor de realisatie van een herdenkingsboek ter nagedachtenis aan Otto Tumbrink en Meindert Hollander. Dit project is een vervolg op het boek “Batterie Delfzijl,” dat het verhaal vertelt van de Duitse soldaat Otto Tumbrink, die tijdens zijn dienst in de Tweede Wereldoorlog verliefd werd op een Nederlandse vrouw. De bedragen werden overhandigd in café-restaurant De Boegschroef in Delfzijl door voorzitter Wim Wind van Juniorkamer De Drie Delfzijlen.

Back to top button