fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Jumbo opent 3 Kletskassa’s in provincie Groningen

Delfzijl – Vandaag opent Jumbo maar liefst 3 Kletskassa’s in de provincie Groningen, namelijk in Uithuizen, Oude Pekela en op de Wending in Delfzijl. Deze kassa’s zijn er speciaal voor mensen die het fijn vinden om een praatje te maken tijdens het afrekenen. Met dit concept wil Jumbo bijdragen aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. Ook in de rest van Nederland zijn er vandaag Kletskassa’s geopend. De opening van de Kletskassa’s volgt kort op de aankondiging van Jumbo tijdens de Week tegen Eenzaamheid, om binnen een jaar 200 Kletskassa’s door heel Nederland te openen.

Binnen een jaar tijd is Jumbo van plan circa 200 Kletskassa’s te openen. Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo en aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid: “Met de Kletskassa’s willen we bijdragen aan het signaleren en terugdringen van eenzaamheid en mensen op een laagdrempelige manier uitnodigen voor een praatje. We hebben als supermarktketen een belangrijke rol binnen de samenleving en zijn voor veel mensen een ontmoetingsplek. De Kletskassa’s zijn voor ons een mooie manier om die rol nog beter in te vullen. We zijn blij dat het initiatief in heel Nederland zo goed ontvangen wordt en onze kassières kijken uit naar waardevolle gesprekken met onze klanten die wat extra aandacht kunnen gebruiken.”

Eén tegen eenzaamheid
Samen met de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid – waar Jumbo lid van is bij monde van Colette Cloosterman-van Eerd – zijn mogelijke locaties voor de Kletskassa’s in kaart gebracht. Naast de Kletskassa’s kent Jumbo veel lokale initatieven, zoals een kletshoek in de winkels waar klanten een lekkere kop koffie kunnen pakken en een praatje kunnen maken met buurtgenoten en winkelmedewerkers die wekelijks iets lekkers langsbrengen bij verzorgingscentra in de buurt. Jumbo heeft bovendien een handboek om winkels op weg te helpen met deze initatieven en hierin staan tips hoe eenzaamheid te signaleren en hiermee om te gaan. Meer informatie over Jumbo haar inspanningen om eenzaamheid tegen te gaan op jumbo.com

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer