Jubileumjaar Showteam Revolution gaat door corona niet door; leden houden met succes actie voor nieuwe kleding

Delfzijl – 2021 zou een geweldig jaar worden voor Showteam Revolution in Delfzijl. Het was de bedoeling om het 20-jarige jubileum groots te vieren met diverse workshops voor de leden, gezellige momenten met de ouders erbij, een reünie voor de oud- leden met aansluitend een jubileum uitvoering.

Maar de corona pandemie gooide roet in het eten. Vergaderingen met de, speciaal voor dit jaar in het leven geroepen, jubileumcommissie, bestaande uit oud (bestuurs)leden zijn stopgezet en uiteraard konden de lessen lange tijd niet doorgaan. De beide docenten Brenda van der Broek en Janieke Knez probeerden online de leden te blijven stimuleren en het bestuur bleef vanzelfsprekend de bestuurlijke taken uitoefenen.

Eén daarvan was het op zoek gaan naar sponsoren om in ieder geval dit jubileumjaar de leden van nieuwe trainingsjasjes te kunnen voorzien.

Er werden tweeënvijftig bedrijven aangeschreven waarvan er vijftien de moeite namen om te reageren en twee te weten, Groningen Seaports en Stichting Fonds Eemsmond een bedrag toezegden. Daar waren het bestuur ontzettend blij mee. Helaas konden alle geplande acties om het overige geld in te zamelen ook niet doorgaan en voor subsidie kwam de vereniging niet in aanmerking.

Daarom werd er afgelopen woensdagmiddag een sponsorloop georganiseerd. Het weer werkte niet helemaal mee maar de motivatie bij de leden was geweldig en heeft er voor gezorgd dat we het volledig resterende bedrag hebben binnengehaald. Bij de eerstvolgende wedstrijd in oktober van dit jaar hoopt Showteam Revolution de nieuwe kleding te kunnen presenteren.

Back to top button