17.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 17:54

Jubileumconcert Toonkunstkoor Delfzijl

spot_img

Appingedam – Op 24 november 2018 zal in de Nicolaikerk te Appingedam een concert worden gegeven door het jubilerende Toonkunstkoor Delfzijl. Ter afsluiting van dit jubileumjaar heeft de muziekcommissie samen met dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk gekozen voor een tweetal minder bekende componisten. Voor de pauze wordt van de componist J.D. Heinichen “Missa nr. 9 in D major” uitgevoerd. Deze componist is een tijdgenoot van Bach en qua bekendheid ietwat ondergesneeuwd, terwijl hij ook prachtige muziek heeft geschreven. Het tweede werk dat zal worden gezongen is het “Motetto Laudate Dominum de coelis” van M. Corrette. Een opgewekt stuk, waarin de “lente” van Vivaldi duidelijk te herkennen is.

Het Symfonieorkest Suonare d’Amatori zorgt voor de begeleiding maar levert ook een eigen bijdrage aan dit jubileumconcert door het uitvoeren van een muzikaal intermezzo “Concerto voor hobo d’amore” van Antonio Lotti, met als solist Erik Wijma, hobo.

Solisten zijn: Elizabeth Kooy (sopraan), David van Laar (altus), Jeroen Helder (tenor) en Ben Brunt (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk.

Aanvang van het concert: 20.00 uur (kerk open 19.30 uur). De toegangskaarten kosten € 19,00 (in de voorverkoop € 17,50); CJP/studenten/kinderen tot 18 jaar € 10,00. Dit is inclusief het programmaboekje en koffie/thee in de pauze.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toonkunstkoordelfzijl.nl, bij de VVV’s Appingedam en Delfzijl, bij de koorleden en ‘s avonds aan de kerk.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten