fbpx
7.4 C
Delfzijl
dinsdag 18 februari 2020
Home Agenda tips Jubileumconcert Shantykoor Opwierde II

Jubileumconcert Shantykoor Opwierde II

Appingedam – Het Damster Shantykoor Opwierde viert zondag 17 maart het 30-jarig bestaan met een concert in de Evenementenhal in Delfzijl. Behalve het koor wordt opgetreden door de Poedies en de Stroatklinkers.

Het koor werd dertig jaar geleden opgericht als een ad-hoc koor tijdens de toenmalige feestweek Opwierde. Omdat een koor voor de bejaardenmiddag tijdens de feestweek afzegde, besloten de leden van de buurtvereniging zelf maar te gaan zingen. Het succes was zo groot dat het koor dertig jaar na dato nog steeds bestaat en dat groots gaat vieren. In het begin werd het koor heel veel gevraagd. Nog steeds is er een druk programma maar door de opkomst van de shantykoren is de spoeling wel wat dunner geworden. Het koor zingt veel voor bewoners van tehuizen maar treedt ook regelmatig op bij maritieme manifestaties.

De zaal is om 13.15 uur open, de aanvang is om 14.00 uur. Kaarten (10 euro) zijn verkrijgbaar bij Cigo Overdiep in Appingedam en Cigo Schoolstraat in Delfzijl. Ook zijn kaarten verkrijgbaar bij Henk Riepma (0596-623725) en Kees Pieterman (06-52364404).

Advertenties
Advertenties