Joyce van de Veen en Lennart Blauw zijn geslaagd voor de 2de Dan

Appingedam – Joyce van de Veen en Lennart Blauw zijn geslaagd voor de 2de Dan. De corona voorschriften voor de senioren maakte het examen er niet eenvoudiger op. Stijlpatronen uitvoeren was geen probleem, die konden individueel worden gedaan.

De stapsparring, zelfverdediging en het sparren daarentegen moest eigenlijk met een partner worden gedaan, maar dat was door de corona voorschriften niet toegestaan. Dit op 1,5 meter afstand van elkaar uitvoeren is eigenlijk niet de realiteit, maar omdat ze beiden lang genoeg hadden getraind werd besloten om het examen toch door te laten gaan. Er werd nu vooral de nadruk gelegd op theoretische kennis en dat was uitstekend. De stijlpatronen, het belangrijkste onderdeel van het examen, werden door Joyce en Lennart sierlijk en strak uitgevoerd.

Er bestond bij de examinatoren Jan Ekema 7de Dan en Anna Ekema 6de Dan geen twijfel over de technische vaardigheden en de theoretische kennis en daarom  mochten Joyce van de Veen en Lennart Blauw hun dik verdiende diploma, in ontvangst nemen.

Back to top button