Jongerenwerk Eemsdelta maakt videoclip met Yes-R om aantal messen op straat te verminderen

Appingedam – Rapper Yes-R was vrijdagmiddag in Appingedam aanwezig voor de opnames van een videoclip. De videoclip maar deel uit van een campagne tegen het gebruik van messen onder de jeugd in de gemeente Eemsdelta. Het idee is afkomstig van Jongerenwerk Eemsdelta, ze kregen hierbij medewerking van de gemeente Eemsdelta en de wijkagenten in Appingedam.

Deze organisaties willen met de campagne het messenbezit onder jongeren en jongvolwassenen onder de aandacht brengen. Ze willen de jeugd bewust maken van wat de gevolgen zijn van wanneer je een mes op zakt hebt. Ook al heb je niet de intentie deze te gebruiken kunnen er dingen gebeuren waarbij onbewust toch een wapen wordt gebruikt. Dit verhaal wordt in de videoclip verteld. Wanneer de videoclip verschijnt is nog niet bekend.

In de gemeente Eemsdelta zijn in de afgelopen jaren een paar incidenten geweest waarbij jeugdigen met (grote) messen op straat liepen. Ook in de zo genoemde ‘drillrap’ video‚Äôs duiken messen vaker op. Het messen bezit onder jongeren is al enige tijd een landelijk probleem, er lopen diverse campagnes om het bezit hiervan onder de jeugd terug te dringen.

Back to top button