Jongerencentrum Express Uithuizen stopt

Uithuizen – Per 1 januari 2024 stopt Jongerencentrum Express met haar activiteiten in De Mencke in Uithuizen. Het bestuur van de stichting legt haar taken neer. Sinds de oprichting in 2010 hebben zij met trots bijgedragen aan de gemeenschap in Uithuizen door het organiseren van activiteiten voor de jeugd.

In het zonnetje
De gemeente wil het bestuur van Jongerencentrum Express graag bedanken. Voor hun betrokkenheid en inzet om een veilige, leuke omgeving te creëren voor de lokale jeugd. In samenwerking met Mensenwerk Hogeland zijn er veel mooie activiteiten georganiseerd. Dinsdag 12 december zijn de bestuursleden in het zonnetje gezet. Als blijk van dankbaarheid voor hun inzet en alles wat ze hebben gedaan, gaf de gemeente de sportkooi een nieuwe naam: de ‘Express-kooi’.

Toekomst
De beheerder van sporthal De Mencke gaat ook het pand van Jongerencentrum Express beheren. Vooralsnog worden er vanaf 1 januari verder geen activiteiten georganiseerd in het pand. Hoewel het Jongerencentrum stopt, hoopt de gemeente op een positieve toekomst. Gekeken wordt naar de mogelijkheid voor een jeugdsoos.

Mensenwerk Hogeland gaat hiervoor opzoek naar een nieuw bestuur. Het doel is om een ruimte te creëren waar jongeren samen kunnen komen, leren en groeien. De jeugd in Uithuizen verdient een plek waar ze zich thuis kunnen voelen en ontwikkelen.

Back to top button