Jongerenadviesraad doet onderzoek naar jongeren en krimp

Groningen – De Jongerenadviesraad van de provincie Groningen is op zoek naar de mening van Groningse jongeren over krimp. Ze doen onderzoek naar de ervaringen van jongeren die leven en opgroeien in krimpgebieden. Aan de hand van de uitkomsten van de enquête willen ze de provinciale politiek adviseren en aankaarten wat er onder Groningse jongeren leeft. Deelnemers aan het onderzoek kunnen een bon winnen van bol.com. Jongeren kunnen de enquête invullen via provinciegroningen.nl/enquête . Ook kunnen ze lid worden van de Jongerenadviesraad.

Jongerenadviesraad
De Jongerenadviesraad Groningen adviseert de provincie bij specifieke vraagstukken en informeert jongeren over het werk van de provincie en het belang van hun betrokkenheid daarbij. Het gaat daarbij om onderwerpen als openbaar vervoer of energietransitie. Vaak legt de provincie vraagstukken aan de Jongerenadviesraad voor, zodat het beleid beter aansluit op de wensen van jongeren. Dit zorgt voor een frisse blik van buitenaf. Ook participeert de raad in verschillende projecten in samenwerking met andere organisaties. Voor de leden van de Jongerenadviesraad is het een leerzame ervaring om op een actieve manier bezig te zijn met provinciale vraagstukken. 

Meer informatie
Meer informatie over de Jongerenadviesraad is te vinden op de website van de provincie Groningen, www.provinciegroningen.nl/bestuur-en-organisatie/jongerenadviesraad.

Back to top button