fbpx
12.5 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Algemeen Jong Bierum ontmoet oude(er) Bierum tijdens 55+ bijeenkomst

Jong Bierum ontmoet oude(er) Bierum tijdens 55+ bijeenkomst

Bierum – Afgelopen vrijdag vond er een 55+ bijeenkomst plaats in Bierum. Deze keer waren de kinderen uit Bierum uitgenodigd om samen met de 55+’ers bingo te spelen. Aangezien Bierum geen basisschool meer heeft, is het belangrijk dat de kinderen de ouderen in het dorp kennen, en andersom natuurlijk.

Bij binnenkomst was al te merken hoe fanatiek de kinderen waren. Elk kind ging bij een 55+’ers zitten. Zo hielp het kind de oudere bij de volwassen bingoronde en andersom. Er waren hele mooie en gewilde prijzen te winnen. De climax was tijdens de laatste speciale ronde. In plaats van schuifbordjes bij de eerdere rondes, kreeg iedereen nu een papieren bingokaart. Wat was het spannend, want de prijs zat in de mysteriebox, wat zou dat zijn! Het duurde lang voordat de eerste bingo riep, maar dat was een valse bingo. Toen ……. werd nummer 49 genoemd, en …… HAD IEDEREEN BINGO!!! Hoe kon dat?? Hilariteit alom. De organisatie had iets heel slims en liefs bedacht. Iedereen kreeg een lampion met een lampje en lekkere snoep eraan. De bedoeling was dat maandag 11 november de kinderen allemaal Sint Maarten gingen lopen.

De ouderen zouden allemaal hun lampje buiten hangen, zodat de kinderen wisten waar ze een liedje konden zingen en wat lekkers zouden krijgen, en …… misschien wel centjes. Om het feest compleet te maken, kreeg iedereen een heerlijk broodje hamburger of frikandel.

Advertenties