Jeugdroeiers van Neptunus sluiten regiocompetitie goed af

Assen – In Assen werd afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd gehouden in de regiocompetitie voor de jeugdroeiers van Neptunus, en hun ploeggenoten uit Groningen. Met het prachtige weer was het goed toeven aan de waterkant. Op deze laatste wedstrijd mocht ook het jongste jeugdlid van Neptunus voor het eerst meevaren.

Ronan Vial mocht namens Delfzijl het spits afbijten in een beginnersploeg met drie jongens onder de twaalf jaar van de Asser Roeiclub (ARC). Daarna mocht hij ook nog in de een- en tweepersoons aan de bak. Een flink programma voor een eerste wedstrijd, maar Ronan heeft het prima gedaan. Helaas viel de ploeg nog net buiten de prijzen. De Jeugd 14 onervaren ploeg met Neptunus roeister Assunta Dearca moest ook haar meerdere erkennen in de thuisploeg uit Assen. In de klasse jeugd 14 ervaren wist de Neptunus/de Hunze combinatie haar ongeslagen status in stand te houden. Met overmacht werd het ploegenklassement gewonnen. Hierbij waren er medailles voor de snelste vier met Maarten Veninga en Fons Folkers van  Neptunus en Lucas Keizer en Stan van De Hunze, de snelste twee Eva Griep(NEP) en Isabel Taprak(Hun) die ook sneller waren dan de jongensploeg uit het eigen team met Fons en Stan die tweede werden en de snelste skiff met Lucas Keizer (HUN),  Maarten werd hierin Tweede.

Als Eva ook nog had geskifft was de medaille voor het snelste meisje zeer waarschijnlijk ook voor Neptunus geweest. Voor deze jeugd is het wedstrijdseizoen voorlopig afgelopen en kan er langzaam worden toegewerkt naar de wedstrijden in Leer, Gramsbergen en Deventer die direct na de zomervakantie weer op het programma staan.

 

Back to top button