fbpx
21.1 C
Delfzijl
maandag 13 juli 2020
Home Sport Jeugdroeiers Neptunus blijven winnen

Jeugdroeiers Neptunus blijven winnen

Rotterdam / Almelo – Afgelopen zaterdag was roeivereniging Neptunus op meerder plaatsen in het land actief. Terwijl de senioren in Delfzijl van het weer genoten, was de jeugd actief in Almelo voor de tweede wedstrijd van de jeugd/juniorencompetitie. Tegelijkertijd werd in Rotterdam op de Willem Alexander roeibaan de Westelijke Regatta gehouden, een wedstrijd op nationaal niveau waar Neptunus topper Jan Huib Veninga van start ging.

In Almelo werd gestart in teams van minimaal vijf kinderen. Er wordt in verschillende boten gevaren en de tijden worden bij elkaar opgeteld zodat er uiteindelijk een winnend team overblijft. Eva Griep mocht deze keer invallen voor een geblesseerde roeier uit Groningen, zodat de inmiddels gevreesde jongens vier van Neptunus/de Hunze deze keer een roeier van de Hunze, Lucas Keizer en drie van Neptunus, Eva Griep, Fons Folkers en Maarten Veninga. De vier werd op overtuigende wijze gewonnen.  In de twee was er overwinning voor Eva en Maarten. De eenpersoonsboot werd gewonnen door Lucas Keizer van de Hunze. Met overwinningen in alle drie bootklassen was het geen verassing dat de teamprijs in het Jongens 14  veld ook voor deze ploeg was.

Eva roeide ook nog in een mix ploeg van minder ervaren roeiers mee, samen met de andere Neptunusroeister Assunta Dearca. Helaas kwam deze ploeg nog wat ervaring tekort om met de prijzen aan de haal te gaan, maar de prestaties waren er niet minder om. Assunta, voor wie dit pas de tweede wedstrijd was, wist in de eenpersoonsboot wel haar directe tegenstander te verslaan. In het mix veld vijftien tot achttien jaar roeide Neptunusroeier Martijn Huijzer mee in een combinatie met de Hunze. Ook zij wisten de overwinning in de vier in de wacht te slepen. Aan het einde van de dag was er ook nog een taart voor het ploegresultaat.

In Rotterdam verliep de wedstrijd voor Jan Huib Veninga vrij probleemloos. Ondanks een ware wolkbreuk tijdens zijn wedstrijd, wist hij een afgetekende overwinning te behalen. Jan Huib controleerde van het begin tot het einde de wedstrijd en de winst kwam op geen enkel moment in gevaar.

Advertenties