Jeugdkoor Mien Laive Tied viert 10 jarig bestaan

Slochteren – In 2005 is het jeugdkoor Mien Laive Tied opgericht. Het begon met een kleine groep kinderen die liedjes zongen uit grootmoeders tijd in bijpassende kleding. Inmiddels is het koor, dat oorspronkelijk uit Kolham komt, een jeugdkoor geworden met 15 leden in de leeftijd van 8 tot en met 21 jaar onder leiding van 3 volwassenen, een toetsenist en 2 zangeressen. Het is een hechte groep die iedere keer weer veel plezier beleeft aan het optreden. In 2012 heeft Mien Laive Tied haar eerste CD uitgebracht. In 2014 werd er een inloopconcert in de Fraeylemaborg georganiseerd.

In december bestaat Mien Laive Tied 10 jaar. Het 10 jarig jubileum hebben de leden inmiddels gevierd tijdens een gezellig weekend in het Natuurvriendenhuis in Noordlaren.

Mien Laive Tied is een uniek koor opgezet om ouderen en jongeren bij elkaar te brengen in een prettige muzikale sfeer. Het koor verzorgt optredens waar senioren naar uit kunnen kijken en hun oude herinneringen uit hun kindertijd kunnen ophalen. Zij biedt diverse programma’s met verschillende thema’s. Het koor zingt liedjes uit ‘Grootmoeders tijd’ in de kleding uit de tijd van Ot en Sien. De liedjes worden aangevuld met verhalen en gedichten uit die tijd. Mien Laive Tied treedt regelmatig op bij dorpsfeesten, benefietconcerten en in verpleeg- en verzorgingshuizen in Groningen en Drenthe. Meer informatie is te vinden op de website www.mienlaivetied.nl.

Back to top button