fbpx
14.9 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Sport Jeugdkader en jeugdbeleid NEC Delfzijl vastgelegd

Jeugdkader en jeugdbeleid NEC Delfzijl vastgelegd

Delfzijl – Een belangrijk deel van het gediplomeerd jeugdkader van NEC Delfzijl is afgelopen woensdag 16 mei vastgelegd voor het komend seizoen. Hoofd jeugdopleiding van NEC Delfzijl Allard Janssen is blij met het commitment van deze groep en dit past volledig in de lijn van het verder professionaliseren van de begeleiding van de jeugd.

Naast trainerscontracten zijn er ook opleidingscontracten afgesloten met enkele trainers. Deze gaan komend seizoen opleiding bij de KNVB volgen voor zogenoemd Trainer-Coach 3 (TC3). Afgelopen periode hebben drie trainers dit ook gedaan. Zij ronden dit traject deze week af met een proeve van bekwaamheid.

De club zet in op de het ontwikkelen van jeugdkader op verschillende fronten. Op dezelfde woensdag is een nieuw jeugdplan gepresenteerd binnen de club.

Na de succesvolle fusie was er behoefte om het huidige jeugd voetbalbeleid aan te scherpen. Naast het allerbelangrijkste onderdeel plezier, is de visie van NEC Delfzijl gebaseerd op het ontwikkelen van elke individuele jeugdspeler. Op elk niveau moet een jeugdspeler zich kunnen ontwikkelen en de daarbij passende begeleiding krijgen. De organisatie dient een passende structuur te hebben en aan te sluiten bij maatschappelijke en sportieve ontwikkelingen.

De doelstellingen en kaders die we daarbij hanteren zijn vastgelegd. Niet om een pak papier in de la te leggen, maar om actief mee aan de slag te gaan. Duidelijkheid geven aan de jeugd, ouders, trainers, leiders en de vele vrijwilligers, dat is voor de organisatie binnen de vereniging van belang.

Kortom een sfeer creëren om op alle niveaus heerlijk te voetballen, plezier te hebben en te ontwikkelen. Het streven is onze jeugdselecties op top/hoofdklasse te laten voetballen voor de hoogste teams met een ambitie naar divisie. Daarnaast willen we voor de 1e en 2e selectie bij de senioren ongeveer 70% uit eigen opleiding door laten stromen.

We spraken hierover met een afspiegeling van de club en dit werd opgeluisterd met voorbeelden door Barend Beltman. Barend voetbalde in het verleden in Delfzijl, bij FC Groningen, was jeugdtrainer van o.a. Arjen Robben en is docent sport en bewegen. De werkgroep kan trots zijn op het resultaat. Met medewerking van verschillende specialisten en de KNVB is een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de club.