9.8 C
Delfzijl
16 april 2021 15:44

Je knapt helemaal op van een dagje Groningen

Vaker kopenVaker kopen
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen

Groningen – De meest noordelijke stad van ons land heeft veel te bieden. Omdat het er barst van de studenten is er superveel te beleven, ligt de historie voor je voeten en krijgt de moderne tijd er alle kans. Dat leggen we uit. 

Een stoere stad wordt Groningen genoemd. Mogelijk afgeleid van het feit dat het in het noorden van ons land ligt en noorderlingen zouden stoer, maar ook stug zijn. 

Of dat laatste klopt is de vraag. Ontmoet eens een Groninger en je zult merken dat hij of zij allervriendelijkst en open minded is. Een stadse Groninger heeft een brede kijk op de wereld, niet in de laatste plaats omdat deze stad een enorm aantal (internationale) studenten huisvest. Dat verbreed je blik! 

Dat maakt Groningen ook tot een bruisende stad, waar heel veel te beleven is. Kom er eens met de trein naartoe of ga voor autohuren Groningen. Net zo makkelijk.  

Sta eens even stil op het station
Kom je met de trein dan is het Groninger station absoluut de moeite waard om even goed te bekijken. Het is een van de mooiste stationsgebouwen van Nederland. Het is aan te raden er niet aan voorbij te vliegen.

Vlakbij het station tref je het Groninger Museum. En als je doorloopt richting het centrum, sta je zomaar onder de 97 meter hoge Martinitoren. Vanuit daar kun je alle mogelijke winkels bezoeken of kies ervoor het oudste gedeelte van de stad te bezoeken met eeuwenoude straatjes en hofjes. Die laatste zijn werkelijk een oase van rust, midden in die drukke stad. Best uniek te noemen. 

Geniet van een studentikoze omgeving
We noemden al de enorme hoeveelheid studenten in deze stad. Dat maakt de binnenstad oergezellig, en biedt de mogelijkheid om je te laven aan de studentikoze omgeving op het Academieplein, tussen de Broerstraat, de Oude Boteringestraat en de Oude Kijk in ’t Jatstraat. 

Als het lekker weer is, kun je heerlijk bijkomen in de parken die Groningen heeft. Het Noorderplantsoen is er daar een van. Er is ook de Prinsentuin. Een prachtig aangelegde historische tuin waar je even rustig kunt zitten. 

Inspirerende plekken zoals het nieuwe Forum
Vanaf eind november 2019 opent het Forum. Een ontmoetingsplek waar je onder andere Storyworld, 5 filmzalen, het Smartlab, horeca, de stadsbibliotheek en het hoogste dakterras van Groningen aantreft, met geweldig uitzicht én een rooftop cinema.

Plan een dagje Groningen
En voor wie van al dat wandelen en kijken honger heeft gekregen; er zijn restaurantjes, grandcafés, koffietentjes te over. Rest nog te melden dat er ook georganiseerde stadswandelingen zijn. Deze zijn er op zaterdag- en zondagmiddag vanaf de VVV. Dan mis je geen enkele bezienswaardigheid. Ook een goed idee! 

Plan een dagje Groningen, huur een auto via EasyTerra en doe je tegoed aan veel historie, moderne kunst, inspirerende plekken en de lekkerste koffie. 

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten