9.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 23:55

Jamie Hulck uit Appingedam wint regiofinale Kunstbende in de categorie film

Groningen – Jamie Hulck uit Appingedam heeft afgelopen zaterdag in Groningen tijdens de regiofinale van Kunstbende in Groningen de eerste prijs gewonnen in de categorie film.

Daarmee heeft hij zich namens de provincie geplaatst voor de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek te Amsterdam op 29 juni: Kunstbende Creators Festival 2019’.

Mocht Jamie op 29 juni in Amsterdam winnen, dan wordt zijn film vertoond op het International Film Festival Rotterdam.

Naast Jamie vielen ook Ajla javorovac & Kaylee Werbata uit Appingedam in de prijzen met een tweede plaats in de categorie dans.

Zaterdag stonden 60 jongeren uit de provincie Groningen met hun zelfgemaakte werk of act op het podium van de Regiofinale van Kunstbende Groningen. Er waren bijna 50 acts te zien, verdeeld over de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater, bedacht en uitgevoerd door jongeren tussen de 13 en 19 jaar.

Winnaars van Kunstbende Groningen mogen optreden op Festival Terug naar het begin 2019, exposeren hun werk in het Groninger Museum of stromen door naar de POPgroningen Talent Award. Daarnaast biedt het prijzenpakket mogelijkheden om de culturele horizon te verbreden en mogen de jongeren gratis naar voorstellingen van NITE, SPOT Groningen, Vera Groningen en ESNS.

Ajla javorovac & Kaylee Werbata Foto: Siese Veenstra

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,283VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten