zaterdag 25 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Jaarwisseling 2020-2021: veel branden en soms onrustig

spot_img

Eemsdelta – De politie is deze jaarwisseling regelmatig het doelwit geweest van geweld en is bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen, hierbij zijn geen politiemensen gewond geraakt. Door jongeren werd veel illegaal vuurwerk gebruikt (nitraat- en vlinderbommen) en er werden brandbommen/molotovcocktails gebruikt. Verder werden weinig grote (illegale) samenkomsten gemeld.

In Appingedam is de politie bekogeld met zwaar vuurwerk. Er zijn 4 aanhoudingen gedaan, onbekend is of dat in Appingedam is geweest. De politie moest even na middernacht uitrukken naar het Kerkplein in Appingedam waar bij muziekkoepel met zwaar illegaal vuurwerk werd afgestoken. Ook de mobiele eenheid (ME) werd opgeroepen, maar werd uiteindelijk niet ingezet.

De brandweer moest meerdere malen uitrukken. Zo waren er in Delfzijl meerdere buitenbranden met grofvuil. De handhaving werd bij een brand doelwit van zwaar vuurwerk. In Appingedam waren ook meerdere branden die geblust moesten worden. In de Derk Boeremastraat werd een aanhanger, vol met stro, in de brand gestoken.

Tijdens het blussen werd wederom zwaar vuurwerk afgestoken, de politie heeft daarbij een aantal jongeren aangesproken. Ook probeerden jongeren tot twee keer toe de kerstboom op het Kerkplein in de brand te steken. Handhavers wisten het vuur snel te blussen. De gemeente heeft daarna besloten de boom direct weg te halen.

Ook in andere plaatsen zoals Loppersum, Middelstum, Wagenborgen, Siddeburen en Uithuizen waren buitenbranden die geblust werden.

Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners werd niet getolereerd en daar trad de politie tegen op. Tijdens de jaarwisseling heeft de ME om die reden in de provincie meerdere keren ingegrepen en aanhoudingen verricht. Als er doelbewust vuurwerk wordt gegooid richting hulpverleners of burgers, riskeer je hen levensbedreigend te verwonden. Vervolging voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag kan het gevolg zijn.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten