fbpx
6.2 C
Delfzijl
maandag 9 december 2019
Home Agenda tips Jaarmarkt Bierum op zaterdag 1 september

Jaarmarkt Bierum op zaterdag 1 september

Bierum – Komende zaterdag 1 september is er weer de gezelligste jaarmarkt van het Noorden op een unieke locatie in Bierum. Vanaf 10:00 uur begint de markt op de Borgsingel en de Bakkerstaat, meer dan 30 kramen staan hier verdeeld langs de weg. Een Clown zal de kinderen tijdens de markt verblijden met zijn ballonnen acts.

Op deze dag kan het publiek al wandelend door de oude boomgaard van De Luingahof, genieten van de nieuwe oogst en de vele kramen met verschillende kunstenaars uit de regio. Daarnaast is er onder andere brocante, kleding, huisgemaakte chocola en zijn de pomologen aanwezig voor het determineren van het meegebrachte fruit. Voor de kinderen is er kinderschmink en een luchtkussen. In de theeschenkerij zorgt prachtige muziek voor Franse sferen op het terras onder de oude fruitbomen. De nieuwe oogst zomerappels en Reine Victoria-pruimen zijn volop verkrijgbaar in de boerderijwinkel van De Luingahof.

Tijdens de Jaarmarkt is er live muziek op het terras bij de bakkerij van Olinga. Dit jaar naast duo “Brood en Spelen” ook duo “Luurtsema en Klein” die vanaf 13.30 tot 16.00 uur om het half uur hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. En natuurlijk is de winkel open met lekkere vers gebakken producten.

Zoals inmiddels bij velen bekend houdt Soroptimistclub “de Eemsmond” haar jaarlijkse boekenmarkt tijdens de jaarmarkt in Bierum. Na heel veel jaren op dezelfde plek moet de boekenmarkt dit jaar uitwijken naar een andere locatie er schuin tegenover, namelijk bij de Bierumer School, Hereweg 12 van 10.00 tot 17.00 uur. De goede doelen die dit jaar door de club gesteund worden zijn “steriliseerbare bevallingssets” voor Lukulu in Zambia om moeder en kind sterfte te beperken, een “belevingstuin” bij Damsterheerd en “deskundigheidsbevordering” voor Hospice “de Schutse” in Appingedam.

Vanaf 10:00 uur is er een Horecaplein bij de Kerk met terras, eettentjes en een bar.  Vanaf 13:00 uur is er live muziek. Harry’s one man show band trapt af, waarna Zanggroep Flexibel om en om zullen optreden tot 17:00 uur. Om 17:00 zingt Kevin Paré het spreekwoordelijke dak eraf.

Voor het avondprogramma zijn  DJ Martin Franken en Sister Sister gecontacteerd. Martin, natuurlijk een oude bekende in het dorp en omstreken, zal met zijn altijd lekkere hits de dansvloer vol krijgen en houden. Sister Sister zijn tijdens Pinsterfeesten in Het Lokaal gescout en heel goed bevonden door de daar aanwezige Bierumers, die daar direct contact hebben gelegd met de dames uit Emmer-Compascuum. Gelukkig kunnen ze op 1 september in Bierum Spelen.

Advertenties

Advertenties