IVAK verhuist in voorjaarsvakantie naar nieuwe locaties

Delfzijl – IVAK de Cultuurfabriek verhuist op 1 & 2 maart van haar huidige locatie aan het Abel Tasmanplein naar nieuwe locaties in Delfzijl en Appingedam. Na de voorjaarsvakantie heet IVAK haar cursisten graag welkom op één van de drie nieuwe leslocaties in Farmsum (voormalige CBS De Rengersborg), Delfzijl (voormalige Joodse Synagoge) en Appingedam (Kabzeël). Directe aanleiding voor de verhuizing is de verkoop van het huidige onderkomen aan het Abel Tasmanplein dat de gemeente Delfzijl aan Ivak beschikbaar stelde.

Wat komt waar?
In Farmsum komt de publieksbalie en daar is plaats voor muzieklessen, ensembles en de cursussen beeldende kunst en fotografie. De voormalige Synagoge in Delfzijl biedt onderdak aan de danslessen en zal ook gebruikt worden voor lezingen en schoolbijeenkomsten. Beide locaties worden op dit moment nog verbouwd om ze geschikt te maken voor hun nieuwe functie. Op de derde locatie, Kabzeël, worden theatercursussen gegeven. Daarmee sluit IVAK aan op de extra focus in de gemeente Appingedam op theater en toneel.

Lessen op locatie
IVAK wil haar activiteiten zoveel mogelijk te spreiden in de drie DAL gemeenten, om zoveel mogelijk inwoners te bereiken. De ingebruikname van deze drie nieuwe leslocaties is daar een aanzet toe. IVAK wil in de nabije toekomst ook intensiever gebruik gaan maken van haar andere ‘kleine’ leslocaties in Loppersum, Middelstum, Wagenborgen en Appingedam. Daarnaast is de organisatie in gesprek met diverse grote scholen om daar naschools lessen en cursussen ‘op locatie’ op te zetten.

IVAK in beweging
Waar vroeger leerlingen met hun ouders als vanzelfsprekend naar het kunstencentrum kwamen, is het voor drukke gezinnen tegenwoordig minder gewoon en eenvoudig geworden om dans- of muziekles te volgen. De afstand tot de cursuslocaties wordt al gauw te groot gevonden. Het kunstencentrum komt daarom in beweging. Als leerlingen de afstand te groot vinden, komt het IVAK – waar mogelijk – naar hen toe.

Cursisten inmiddels al geïnformeerd
Alle cursisten zijn inmiddels op de hoogte van de aanstaande verhuizing. IVAK gaat op een later tijdstip nog een inloop organiseren voor belangstellenden en omwonenden. De administratie is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 21.00 uur via 0596-614244. De publieksbalie in Farmsum is alle werkdagen geopend van 13.00 – 17.00 uur.

Back to top button