fbpx
11.6 C
Delfzijl
zaterdag 19 oktober 2019
Home Algemeen IVAK lanceert cultuurkaart DAL-regio

IVAK lanceert cultuurkaart DAL-regio

Delfzijl – Met de lancering van een interactieve cultuurkaart voor de gehele DAL-regio, laat stichting IVAK haar rol als verbinder in de cultuursector wederom duidelijk zien. Op de kaart is al het cultuuraanbod in de regio zichtbaar; van zzp-docenten in muziek, theater, dans of beeldende kunst tot culturele verenigingen, en van musea tot kunstenaars.

Irene van Wijhe, marketing- en communicatiemedewerker van het IVAK legt uit: “Als culturele netwerkorganisatie hebben we een belangrijke rol te vervullen in het veranderde cultuurlandschap. Met het wegvallen van subsidies moeten kunstenaars en artiesten opnieuw uitvinden hoe te leven van de kunst, het IVAK helpt daarbij. In samenwerking met Roadbear Studios hebben we gezocht naar een creatieve en technisch haalbare oplossing om alle aanbieders van cultuur zichtbaar te maken voor een breed publiek. Deze cultuurkaart is daar een onderdeel van. We kunnen nu in eigen beheer de kaart invullen met al het cultuuraanbod dat deze regio rijk is. Het doel van het IVAK is om het culturele vraag- en aanbod met elkaar te verbinden”.

Op de cultuurkaart kan worden gefilterd op bijvoorbeeld lesaanbod in een bepaalde discipline (dans, theater, beeldende kunst of muziek) en hierbij aanvinken voor welke leeftijden het geschikt moet zijn, of in welke gemeente het aanbod gevonden moet worden. Wie even filtert, ziet dat er in de hele DAL-regio bijvoorbeeld al zo’n 45 lesaanbieders zijn. Een ruime keuze!

Van Wijhe: “De kaart is overigens vast nog niet compleet; wij doen ons best al het aanbod in de regio te verzamelen en plaatsen hierbij dus ook een oproep aan iedereen in de cultuursector om zich bij ons te melden. Plaatsing op de kaart is gratis. Daarbij is de kaart zo gebouwd dat wanneer er voor jouw selectie, bijvoorbeeld zeefdrukken, geen aanbod is, je ons automatisch een bericht kunt sturen. Wij gaan dan op zoek naar een aanbieder, desnoods halen we bij een grote vraag iemand van buiten de regio hierheen.”

De kaart is te bekijken op: https://ivak.net/cultuur-in-vrije-tijd

Advertenties
Advertenties