IVAK-fotoproject #SNAPpingedam vanaf woensdag te bewonderen in de Bibliotheek van Appingedam

Appingedam – Aanstaande woensdag opent de expositie #SNAPpingedam van leerlingen van groep 8 uit Appingedam. Zij laten hun fotocollages van het project zien in de Bibliotheek. Dit project van het IVAK werd in maart door de Kindergemeenteraad gekozen uit drie voorstellen.   

Leerlingen uit groep 8 van de Vuurvlinder, de Triangel, de Jan Ligthartschool en de Citer besloten in maart dat het IVAK de beschikbare subsidie van €750 euro toegewezen kreeg voor #SNAPpingedam. Hiermee zette de stichting de twee andere kanshebbers buiten spel. Het doel van het project is dat jongeren leren fotograferen met hun mobieltje van een professionele fotograaf en de kans krijgen om met deze technieken ‘hun’ Appingedam vast te leggen op een manier die weergeeft hoe zij hun stad zien.

Fotografe Birgit Schalkwijk heeft de afgelopen weken alle leerlingen workshops gegeven en samen met hen collages gemaakt van de gemaakte foto’s.

Voor wie de foto’s wil bewonderen: kom woensdag 18 juli om 15.00 uur naar de Bibliotheek Appingedam en bekijk Appingedam door de ogen van een kind!

Back to top button