donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

IVAK docenten vormen docentencollectief KunstDelta

Delfzijl – Het docentencollectief KunstDelta is ontstaan uit een groep enthousiaste docenten die de continuïteit  en kwaliteit van het kunstonderwijs en met name de amateurkunst wil waarborgen.

KunstDelta is ontstaan naar aanleiding van ingrijpende bezuinigingen op het kunstonderwijs in de DAL-gemeenten. Door het opheffen van de gemeenschappelijke regeling IVAK van de drie gemeenten is er geen subsidie meer beschikbaar gesteld voor de amateurkunst. Uit liefde en enthousiasme voor het vak hebben docenten van het voormalige IVAK zich nu verenigd in een docentencollectief om als zelfstandige docenten ongesubsidieerd samen te werken en allerlei initiatieven te ontplooien voor het kunstonderwijs.

KunstDelta wil samenwerken met alle culturele instellingen en onderwijs en richt zich ook op muziekverenigingen, koren, orkesten, bibliotheek en theaters. De doelgroep is zo breed mogelijk: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

De verbonden docenten van KunstDelta bieden proeflessen, kennismaking, oriëntatie, scholing en verdieping op het gebied van dans, theater, muziek en beeldende kunst.

Voor muziek wil KunstDelta naast het geven van individuele lessen mogelijkheden bieden voor ensembles, orkesten, en multidisciplinaire kunstvormen. Maar ook lessen die ondersteunend zijn zoals theorielessen, muziekexamens, presentatie op podia, voorspeeluren en leerlingenconcerten. De docenten willen met passie iedereen de basis van alle kunstdisciplines laten beleven. Met enthousiaste professionele docenten en in een fijne aangename sfeer kun je bij hen ontdekken wat je graag wilt doen.

Op zaterdag 24 juni presenteren de docenten van KunstDelta zich op de Uitdagend Delfzijl. Voor meer informatie kunt u  kijken op de website. www.kunstdelta.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen