fbpx
16.1 C
Delfzijl
dinsdag 07 juli 2020
Home Algemeen Inzendingen gevraagd voor de Groninger Scheurkalender

Inzendingen gevraagd voor de Groninger Scheurkalender

Groningen – Onder het motto ‘Niet scheuren maar verbinden’ verscheen de eerste editie (2016) van de Groninger scheurkalender in november 2015 op de in de winkels.

Met de Groninger Scheurkalender 2017 willen de initiatiefnemers laten zien dat Groningen meer is dan alleen een aardbevingsgebied. Circa dertien Groninger organisaties hebben de handen ineen geslagen en via hun eigen communicatiekanalen medewerkers, vrienden en relaties opgeroepen een persoonlijke bijdrage voor de kalender in te zenden.

Dat hebben zij gedaan door de vraag te stellen; “Wat beweegt jou in Groningen? Waar word je blij van? Wat raakt je?”. Inmiddels zijn via de website al ruim 700 inzendingen – foto’s, tekeningen, gedichten – binnengekomen. De inzendtermijn hebben is op verzoek verlengd tot 1 september 2016. Daarna buigt de jury zich definitief over de inzendingen en zullen zij hieruit 322 selecteren. Waar de jury met name op let zijn het persoonlijke karakter, beweegreden om in te sturen en/of de inzending bijdraagt aan de diversiteit. Alle inzenders ontvangen tijdens de officiële presentie – medio oktober – een gratis kalender.

Nieuw

Om de kalender nog persoonlijker te maken wordt de mogelijkheid geboden om een kalenderdag (achterpagina) te kopen. Iedereen kan een dag reserveren voor zijn eigen persoonlijke boodschap. Dit mag een privé bericht zijn, bijvoorbeeld een felicitatie voor “Sarah” maar het mag ook een commerciële boodschap zijn bijvoorbeeld voor een evenement dat in 2017 gepland staat. Reserveren en/of uploaden kan via www.groningerscheurkalender.nl

Niet scheuren maar verbinden

Alle Groningers en anderen die Groningen een warm hart toedragen worden uitgenodigd hun inzending via de website www.groningerscheurkalender.nl in te sturen. Er kan tot 1 september worden ingezonden waarna een jury, samengesteld uit de initiatief­nemers, de inzendingen gaat beoordelen en selecteren. In oktober ligt de kalender 2017 in de winkels.

Advertenties