donderdag 5 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Inwoners gemeente Eemsdelta positief over dienstverlening Wmo

spot_img

Eemsdelta – maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hulp en ondersteuning hebben gekregen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Het onderzoek richtte zich onder andere op het contact met de gemeente en de tevredenheid over de kwaliteit van de zorg. De meerderheid van de inwoners van de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum heeft aangegeven hierover positief te zijn.

Klanttevredenheidsonderzoek
Uit het onderzoek blijkt dat de vragen over de kwaliteit van de ondersteuning en de mate waarin de ondersteuning past bij de hulpvraag vergelijkbaar scoren als in 2019. Inwoners weten goed waar ze moeten zijn voor hun hulpvraag, voelen zich serieus genomen en worden snel geholpen.

Wethouder Meindert Joostens: ‘De Wmo-dienstverlening wordt door onze inwoners goed gewaardeerd. Inwoners geven aan zichzelf beter te kunnen redden door de ondersteuning die zij krijgen. Deze ervaring sluit aan bij het streven van de Wmo en de gemeente Eemsdelta om inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.’

Gemeenten zijn wettelijk verplicht om jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek onder hun Wmo-cliënten uit te voeren. 

Sociaal Plein Eemsdelta
Voor vragen en meer informatie over onder andere gezondheid en ondersteuning, werk en inkomen, jeugd en gezin kunt u terecht bij het Sociaal Plein Eemsdelta via (0596) 639019 of eemsdelta.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten