fbpx
12.7 C
Delfzijl
21 oktober 2020 09:55

Investeringsmaatschappij York Capital wil het failliete Klesch Aluminium Delfzijl overnemen

Delfzijl – De Amerikaanse investeerder York Capital wil het failliete Klesch Aluminium Delfzijl overnemen, het bedrijf heeft daarvoor toestemming gevraagd bij de Autoriteit Consument & Markt. Klesch Aluminium, het voormalige Aldel, ging eind augustus failliet. De curator gaf al aan dat het bedrijf een goede kans had op een doorstart. Er werd namelijk al enige tijd gesproken over een overname door derden.

In 2013 ging het toenmalige Aldel voor het eerst failliet. In het voorjaar van 2015 maakte het bedrijf een doorstart onder een nieuwe eigenaar, de Amerikaan Gary Klesch.

Met minimale investeringen vanuit Klesh wist het personeel de smelterij toch draaiende te houden. In augustus van dit jaar ging het bedrijf, nu Klesch Aluminium Delfzijl genaamd, opnieuw failliet.

Er werkten ten tijde van het faillissement zo’n 175 mensen bij Klesch Aluminium Delfzijl. Het bedrijf is sinds augustus gewoon blijven produceren. Wat York Capital precies van plan is met het voormalige Aldel is nog niet bekend.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten