Introductiecursus volwassenzeilen in Steendam

Steendam – Altijd al eens willen leren zeilen? Dat kan nu bij Zeilvereniging Schildmeer! Vanaf 28 mei wordt er een introductiecursus gegeven voor volwassenen op de dinsdagavond. Deze cursus bestaat uit vijf zeillessen en is toegankelijk voor mensen die nog niet eerder hebben gezeild. Het doel van de zeilcursus is dat een onervaren zeiler na de cursus de boot kan sturen, het zeil kan bedienen en de verschillende zeilkoersen en zeilstanden onder de knie heeft.

Volgens zeiltrainer Sven Buikema is het Schildmeer de ideale plaats om te leren zeilen: “Het is een open meer waar het vaak waait. En het is een van de weinige plekken waar je nog stilte kunt ervaren. Je kunt er je hoofd leeg maken en ontsnappen aan de dagelijkse drukte.” Buikema benadrukt dat de zeillessen plaatsvinden in een ontspannen sfeer en dat cursisten regelmatig blijven hangen om samen een drankje te doen. “Als je leert zeilen, ben je in actie. Je beweegt volop en leert iets nieuws. Je hersenen zijn aan het werk, wat je activeert en je nieuwsgierigheid prikkelt. Hierdoor voel je een golf van energie door je lichaam stromen!” Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond zeilen enkele tientallen cursisten op het Schildmeer.

Deze introductiecursus voor volwassenen is speciaal bedoeld als een eerste introductie tot het zeilen. Cursisten die enthousiast zijn om het zeilen verder te leren en de introductiecursus hebben voltooid, kunnen een vervolgcursus volgen en deelnemen aan zeilwedstrijden. De vereniging uit Steendam is een van de grootste zeilverenigingen van Noord-Nederland. Aanmelden voor de zeilcursus kan tot 19 mei door een e-mail te sturen naar training@zeilverenigingschildmeer.nl.

Zie ook www.zeilverenigingschildmeer.nl

Back to top button