Inspirerende Lezingen met Linda Duits en Freek de Jonge tijdens de Feestweek Loppersum

Loppersum – Tijdens de Feestweek ‘Loppersum in de jaren 60’ die plaatsvindt van 21 juni tot en met 30 juni 2024 krijgt het publiek de unieke kans om de roerige jaren ’60 te herbeleven door de ogen van twee prominente Nederlandse sprekers: cultuurwetenschapper Linda Duits en cabaretier Freek de Jonge. Beide lezingen beloven diepgaande inzichten te bieden in de sociale veranderingen en persoonlijke verhalen van dit invloedrijke decennium.

Linda Duits over de Tweede Golf van het Feminisme
Op maandag 24 juni geeft cultuurwetenschapper en publicist Linda Duits een lezing over feminisme in Nederland, met een speciale focus op de Tweede Golf en de ontwikkelingen daarna. Van 19.30 tot 21.30 uur in Hotel Spoorzicht zal Duits met humor en scherpzinnigheid de hardnekkige mythes over de Tweede Golf ontkrachten en een vergelijking maken tussen de feministische praktijken van toen en nu. De lezing biedt een genuanceerd beeld van de man-vrouwverhoudingen door de jaren heen, van de acties van Dolle Mina tot hedendaagse bewegingen zoals Feministen Tegen Wilders. Na afloop is er ruimte voor vragen en discussie. De entree bedraagt €5,00 per persoon, contant te betalen aan de deur.

Freek de Jonge presenteert ‘De Zeeuwse jaren’
Op zaterdag 29 juni presenteert cabaretier en schrijver Freek de Jonge zijn nieuwste boek, het derde deel van zijn ‘Memoirs’, getiteld “De Zeeuwse jaren (1961-1969)”. Deze lezing vindt plaats in de Vredekerk, Burgemeester van der Munnikstraat 16, vanaf 15.00 uur. Freek de Jonge deelt zijn persoonlijke ervaringen uit de jaren ’60 en biedt een fascinerend inzicht in hoe zijn achtergrond en de tijdsgeest hem hebben gevormd tot een van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland. Van zijn jeugd in Goes tot zijn vertrek naar Amsterdam en de oprichting van ‘Neerlands Hoop In Bange Dagen’ met Bram Vermeulen. De entree bedraagt €5,00 per persoon, contant te betalen aan de deur.

Beide lezingen bieden een unieke kans om te reflecteren op de geschiedenis en de persoonlijke verhalen die deze periode zo memorabel hebben gemaakt. Er wordt aangeraden om vroeg aanwezig te zijn vanwege de beperkte zitplaatsen.

De Feestweek ‘Loppersum in de Jaren 60’ is een initiatief van de Historische Vereniging Loppersum en Rederijkerskamer Sappho Loppersum, mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van diverse stichtingen, fondsen en organisaties. Het evenement streeft ernaar de gemeenschapsbanden te versterken en een sfeer van saamhorigheid te creëren te midden van de uitdagingen van de aardbevingsproblematiek waarmee de gemeenschap wordt geconfronteerd. Met een gevarieerd programma van activiteiten biedt de Feestweek een unieke kans voor inwoners en bezoekers om terug te reizen naar de levendige tijd van de jaren 60 en samen herinneringen te maken.

Het volledige programma is te vinden op de officiële website van de feestweek: feestweekloppersum.nl.

Back to top button