fbpx
11 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Algemeen Inloopbijeenkomst gemeente Delfzijl in Woldendorp op 10 september

Inloopbijeenkomst gemeente Delfzijl in Woldendorp op 10 september

Woldendorp – Dinsdag 10 september 2019 om 19.00 tot en met 20.30 uur kunt u vragen stellen, uw mening geven en informatie ophalen over twee onderwerpen tijdens een inloopbijeenkomst. De onderwerpen zijn: de omvorming beplanting Woldendorp als gevolg van de essentaksterfte en de fietsverbinding tussen Termunten en Woldendorp. De bijeenkomst is in de kantine van de IJsclub ‘De IJsbreker’ in Woldendorp.

Omvorming beplanting Woldendorp als gevolg van essentaksterfte
Met ingang van 2019 werkt de gemeente planmatig aan het omvormen van bossen en wegen met bomen die aangetast zijn door essentaksterfte. Jaarlijks vindt inspectie plaats op aantasting van essen die eigendom zijn van de gemeente. Daarbij wordt planmatig gewerkt aan het omvormen van door essentaksterfte aangetaste boomstructuren en bossen. Voor 2019 staat de omvorming van Woldendorp op de planning. In het dorp is een werkgroep samengesteld bestaande uit acht inwoners. Samen met de gemeente heeft de werkgroep afgelopen maanden een plan gemaakt voor de omvorming van de bospercelen. Op 10 september presenteert de werkgroep dit plan aan het dorp. De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland voor het najaar van 2019 en in 2020. Meer informatie vindt u op www.delfzijl.nl/essentaksterfte.

Bomenplan fietsverbinding Termunten-Woldendorp
Voor de aanleg van de fietsverbinding tussen Termunten en Woldendorp zijn een aantal bomen gekapt. Hiervoor in de plaats worden nieuwe bomen aangeplant. Samen met een aantal dorpsbewoners en De Luingahof (Bierum) is voor deze herplant een plan gemaakt. Dit plan, dat vooral bestaat uit het planten van veel fruitbomen en bessenstruiken, ligt ter inzage bij de Steunstee in Woldendorp en de Keuvelstee in Termunterzijl. Fruitbomen hebben extra aandacht nodig bij het snoeien. Hiervoor hebben wij uw hulp nodig. We horen graag of u wilt meehelpen en wat u van het bomenplan vindt. Naar aanleiding van de reacties die we tijdens de inloopbijeenkomst ophalen maken we het plan definitief. Uw mening is daarmee nog zeker van invloed op het uiteindelijke plan.

Advertenties