vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Initiatiefnemers Kuilsburgpark zoeken vrijwilligers die willen helpen bloembollen te verzamelen

spot_img

Delfzijl – Het Kuilsburgpark in Delfzijl Noord begint langzaam vorm te krijgen. Op 17 maart zijn de laatste bomen uit de Vestingbuurt overgepoot door de gemeente. Een week eerder is de bloembollen inzameling gestart, welke ervoor heeft gezorgd dat Delfzijlsters massaal hun bloembollen hebben gedoneerd. Wijkbelangen Delfzijl-Noord sponsort de actie ook middels bloembollen. 

Ook bedrijf New Generation uit Farmsum nam contact op met de initiatiefnemers en wilde het initiatief graag steunen. Eigenaar Kursat Lenting volgt de ontwikkelingen van het park op de voet en is enthousiast over de bloembollen actie. ‘Het is mooi om te zien dat bewoners samen met de gemeente zo’n groot project realiseren. Waarbij jong en oud samen komen en we samenwerken aan een betere toekomst voor de volgende generaties.’ zegt de heer Lenting. De initiatiefnemers zijn langs diverse kwekerijen geweest en ook hier valt het initiatief in de smaak. 

Na overleg met de gemeente hebben de initiatiefnemers toestemming gekregen om ook nog enkele bloemperken, waar nieuwbouw komt, leeg te halen en te gebruiken voor het park. Zo krijgen deze bloembollen ook een extra kans. Wilt u de initiatiefnemers helpen met leeghalen? Zaterdag 20 maart verzamelen de initiatiefnemers zich bij de hoek van Neptunusstraat-Kustweg om 10:00 uur. U bent van harte uitgenodigd om aan te sluiten.

Op 27 maart zal er van 13:30 – 15:30 uur een kraam in het Kuilsburgpark staan, waar kinderen met hun ouders bloembollen kunnen halen om te verpoten in het park. Vanuit de organisatie wordt er een verzoek gedaan om een eigen schep mee te nemen voor het poten van de bloembollen. 

Het is de bedoeling dat dit op een corona vrije manier gebeurd. Dus verzoeken de initiatiefnemers om goed afstand van elkaar te houden en alleen mee te helpen als u geen corona symptomen hebt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten