Ingezonden brief Freek de Jonge: Laat Groningen niet zakken en teken de petitie

Groningen – Cabaretier Freek de Jonge doet doormiddel van een open brief een laatste poging om zoveel mogelijk mensen de petitie “Laat Groningen niet zakken” te laten ondertekenen. Op dit moment is de petitie 200.000 keer ondertekend. Het doel was om 300.000 handtekeningen te halen. De Jonge zegt verbaasd te zijn dat zo weinig Groningers de petitie ondertekenen.

Aanstaande vrijdag overhandigd Freek de Jonge de petitie aan minister-president Mark Rutte, die dan een werkbezoek aan onze provincie brengt.

Hier onder de open brief van Freek de Jonge

Beste lezer,

Heeft u vanochtend al onder een lekkere, warme douche gestaan? Een eitje gebakken misschien? Dan heeft u waarschijnlijk gebruik gemaakt van Gronings gas.

Halverwege januari van dit jaar trok ik met mijn vrouw een week door de provincie Groningen. Deze provincie die dankzij de gasbel jarenlang medebepalend is geweest voor onze welvaart lijdt ernstig onder de winning ervan. Aardbevingen en grondverzakkingen ruïneren woningen, boerderijen en kerken, veelal monumentaal.
Vele bewoners leven daardoor in angst en komen in financiële problemen.

De nood is zo groot dat de overheid de problemen niet langer kon negeren.
Ze kwamen met een voorziening die de problemen niet kon oplossen en de wanhopige bewoners alleen maar gefrustreerder maakte.

Dit ervoeren mijn vrouw en ik op pijnlijke en ontroerende wijze. Samen met mensen die zich al veel langer inzetten om de overheid op zijn plichten te wijzen hebben we een verlanglijstje in de vorm van een petitie opgesteld om de Groningers naast de vergoeding van alle schade ook hun veiligheid terug te geven.

Deze petitie, “Laat Groningen niet zakken”, is inmiddels meer dan 200.000 keer ondertekend.

Dat is veel, maar niet genoeg! Komende vrijdag, 16 juni, ga ik in Groningen de petitie aan Mark Rutte aanbieden. Het zou fijn zijn als ook uw handtekening er tussen staat. Uw stem telt om aan Den Haag duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.

Dus wilt u alstublieft de petitie ondertekenen? Dit kan nog tot zaterdag 30 juni!
Hij is te vinden op: https://laatgroningennietzakken.petities.nl of zoek bij www.petities.nl naar Laat Groningen niet zakken!

Meer informatie over de problemen in Groningen kunt u vinden op www.laatgroningennietzakken.nl

Dank u wel,

Freek de JongeBack to top button