zondag 24 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Informatiemiddag voor pioniers zilte grond Dubbele Dijk

Bierum – Op donderdag 4 april (13.00 – 16.00 uur) organiseert de provincie een informatiemiddag (inclusief een bezoek aan het gebied) over de mogelijkheden voor zilte landbouw en aquacultuur in het gebied bij de Dubbele Dijk. Voor dit gebied van ca. 28 hectare is de provincie op zoek naar ondernemers die daar aan de slag willen met zilte landbouw en/of aquacultuur.

Voor dit nieuwe stuk landbouwgrond loopt inmiddels een aanbestedingstraject. Hiervoor zoekt  de provincie ondernemers en bedrijven die met de nodige ervaring en lef bereid zijn om vanaf 2021 voor een periode van maximaal 20 jaar in dit pioniersgebied te investeren in zilte landbouwgewassen en aquacultuur (bijvoorbeeld schaal- en schelpdieren). Ge├»nteresseerden kunnen tot en met 23 mei inschrijven op de aanbesteding. Op 4 juli is bekend welke ondernemers hier aan de slag kunnen.

Informatie en aanmelden
De locatie van de informatiemiddag is: Eten en Meer bij Neel & Geer, Hereweg 8 – 9906 PE┬á Bierum. Aanmelden voor deze informatiemiddag kan bij Alfred Takens (A.Takens@provinciegroningen.nl). Op www.tenderned.nl vindt u alle informatie over de aanbesteding. Kijk voor meer informatie over de Dubbele Dijk op www.noorderzijlvest.nl/dijkeemshavendelfzijl en www.eemsdollard2050.nl.

Eems-Dollard 2050
Het project Dubbele Dijk is een onderdeel van het Programma Eems-Dollard 2050, waarvan de provincie Groningen een van de partners is. Doel is om gezamenlijk te werken aan ecologische verbetering van de Eems-Dollard – door slib te onttrekken – en de balans met economische activiteiten in het gebied te verbeteren.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto