Informatiebijeenkomst ‘fietsen langs oosterhorn’

Delfzijl – De gemeente Delfzijl organiseert donderdag 9 juni van 19.00 uur tot 20.30 uur in Café-restaurant Jachthaven in Termunterzijl een informatiebijeenkomst met als onderwerp ‘Fietsen langs Oosterhorn’. Dit is een vervolg op twee eerdere bijeenkomsten van vorig jaar met als aanleiding de voorgenomen sluiting van de onderhoudsweg onderaan de zeedijk langs Chemiepark Delfzijl. Komt u ook? U bent hier van harte voor uitgenodigd. Aanmelden is niet nodig.

Aanleg nieuwe fietsverbinding, aanpak bestaande fietspaden
Tijdens de eerdere bijeenkomsten is gesproken over alternatieve routes en met name over verkeersveiligheid. De alternatieve route waar de gemeente zich nu op richt, loopt via een nieuw aan te leggen fietsverbinding vanuit Borgsweer naar de oostkant van de Oosterhorn en komt uit op de Oosterwierum. Fietsers kunnen vervolgens langs de bestaande fietspaden op de Oosterhorn verder fietsen.

Eerste deel voor klaar voor Delfsail
Met de aanleg van het eerste deel van de route tot aan de Oosterwierum is begonnen. Dit om deze nog voor Delfsail klaar af te ronden. De gemeente wil belangstellenden op deze informatiebijeenkomst graag informeren over deze werkzaamheden. Daarnaast presenteert zij de plannen voor het tweede deel van de route. Dit deel wordt na de zomer aangepakt.

Onderhoudsweg pas afgesloten na beschikbaar alternatief
De onderhoudsweg wordt afgesloten met het oog op de veiligheid. Dit pas nadat er een alternatieve route is om langs het Chemiepark te fietsen en in overleg met waterschap Hunze en Aa’s, de eigenaar van de weg, en Groningen Seaports.Back to top button