4.9 C
Delfzijl
27 februari 2021 03:58

Informatieavond Centrum Zuidoost: “Er is goed naar ons geluisterd”

Delfzijl – Maandagavond 25 maart was de derde informatieavond over de gebiedsontwikkeling Centrum Zuid-oost. Na een hartelijk welkom door wethouder Rijzebol, werden de mogelijkheden en ideeën gepresenteerd voor dit gebied. Tijdens de informele vragenronde die daarna volgde, voerden instemmende geluiden de boventoon: “Er is goed naar ons geluisterd”.

De plannen
De voorlopige mogelijkheden en ideeën die gepresenteerd werden, zijn gebaseerd op twee voorgaande informatieavonden. Tijdens die avonden hebben bewoners en andere belanghebbenden hun wensen en ideeën kenbaar gemaakt en hebben zij hun schetsen op kaart kunnen zetten. Menigeen zag zijn ideeën terug in de presentatie: parkeren, groen, kwaliteit en historie, veiligheid, fietsers, voetgangers en wonen. “Het kwam allemaal voorbij,” aldus een tevreden belangstellende.

Het vervolg
Ook de projectleider Centrum Zuidoost is blij met het resultaat: “We zijn op de goede weg. Bewoners en belanghebbenden herkennen zich in de plannen; dat is voor ons belangrijk. Je doet het immers voor de mensen die ermee te maken hebben. Vanaf hier kunnen we weer verder met schrijven, rekenen en uitwerken. College en raad worden geïnformeerd en uiteindelijk zal dat voor de zomervakantie moeten leiden tot besluitvorming over de Molenberg en over het hele gebied Centrum Zuidoost.

Dit is nog maar het begin
“Tegen de tijd dat er besluitvorming plaatsvindt, komen we weer terug bij bewoners en belanghebbenden”, laat de wethouder weten. “Dat zal waarschijnlijk 20 mei worden. Dat is echter nog lang niet de laatste informatieavond. Dit soort projecten hebben een lange looptijd en we houden graag iedereen betrokken!”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.delfzijl.nl/centrumzuidoost.

Volg ons op

10,928FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten