Ijzersterk debuut van Donny Westerdiep in Nederlandse Windmill team

Oberliga (D) – Zaterdag bokste Donny Westerdiep van Boksvereniging Appingedam zijn eerste officiële partij voor het Nederlandse Windmill team. Het Windmill team bokst in het Duitse Oberliga en trad aan tegen boksteam Rhein Neckar. Donny nam het op in het super zwaargewicht tegen de ervaren Patrick Scholl.

Donny nam continu het initiatief tegen deze sterke tegenstander die met een goed gesloten dekking veel druk naar voren zette. Donny wist deze dekking vanaf de 1e ronde open te trekken en vanuit verplaatsing zelf goede treffers te scoren. Ondanks het verzet van de Duitser wist Donny veel en hard te treffen. Scholl was diverse malen aangeslagen en moest zelfs 2 maal 8 tellen rust incasseren. Donny bokste zijn tegenstander een aantal keren goed zoek. De uitkomst was een zeer duidelijke overwinning voor de Damster bokser.

Volgens coach Dirk Chevalking van het Windmill team bokste Don een zeer goede partij tegen een tegenstander met maar liefst 50 partijen op zijn naam. “Een topprestatie”, aldus  Chevalking.

Back to top button