IJskasteel van CBS de Citer verkozen tot mooiste corsowagen van het Papiercorso in Appingedam

Appingedam – De 121e editie van het papiercorso in Appingedam trok zaterdag veel publiek naar het centrum van de Fivelstad. Het corso werd gehouden onder perfecte weersomstandigheden, voor zowel de deelnemers als het publiek. Met een temperatuur rond de 20 graden en een zonnetje was het heerlijk weer.

Dit jaar had het papiercorso het thema Fantasie. Aan de bonte stoet van zo’n 30 deelnemers waaronder een stuk of zes grote corso wagens deden families, straten, buurten en alle scholen mee met kleinere loop-, fiets- en skeltergroepen.

Aan het eind van het corso werden de prijzen uitgereikt voor de mooiste corsowagens, loop-, fiets- en skeletergroepen. De eerste prijs voor de corsowagen ging naar CBS de Citer met hun IJskasteel. De tweede prijs ging naar CBS de Triangel voor hun creatie Triangelland en de derde plaats was voor OBS de Vuurvlinder met FantaSea, de vierde plaats ging naar OBS Jan Ligthartschool met hun wagen Steampunk – The Nemesis. Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.damsterdag.nl

’S avonds trokken de corsowagens nogmaals door Appingedam, de deelnemende wagens waren sfeervol verlicht. Wie de wagens nog wat beter van dichtbij wil bekijken kan vanmiddag van 14.00 tot 17.00 uur terecht op het kerkplein in de Wijkstraat.

Meer foto’s of bestellen? klik hier.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2190″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button