zondag 24 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

HVL presenteert Kroniek en schilderij op Lopster Kerstmarkt

Loppersum – De Historische Vereniging Loppersum presenteert op de Kerstmarkt van vrijdag 7 en zaterdag 8 december met trots het schilderij van het schip ‘Loppersum’ dat de gemeente onlangs aan de vereniging schonk. Ook de Lopster Kroniek, het jaarlijkse magazine vol artikelen over de geschiedenis van het dorp, is op de Kerstmarkt verkrijgbaar.

De vrijwilligers van de HVL zijn het erover eens dat de jaarlijkse Kerstmarkt een uitstekende gelegenheid is om het scheepsportret aan de inwoners van Loppersum te tonen. ‘We hebben van de gemeente de opdracht gekregen om er een mooie plek voor te vinden en het aan zoveel mogelijk mensen te laten zien,’ zegt voorzitter Els Zwerver. ‘Een permanente plek vinden we hopelijk snel, maar deze kans kunnen we niet voorbij laten gaan.’

Lopster Kroniek 2018
Op de Kerstmarkt hebben de bezoekers van de HVL-stand verder een primeur: de Lopster Kroniek 2018 is daar voor het eerst, vers van de pers, beschikbaar. Het blad, gratis voor leden, bevat in deze editie onder andere artikelen over het jubileum van de Lopster speelweek, kunstkring De Ploeg, een bestuurlijke crisis in de jaren zeventig en natuurlijk achtergrondinformatie over het scheepsportret.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021