Hulpdiensten beleven rustige jaarwisseling in de regio

Regio – De hulpdiensten in de regio Delfzijl, Appingedam en Loppersum hebben een rustige jaarwisseling achter de rug. De meeste meldingen betroffen kleine buitenbrandjes die in overleg met de politie niet werden geblust.

De brandweer van Delfzijl moest twee keer in actie komen aan de Stelmakerij in Delfzijl waar in een tunnel rommel in brand was gestoken. De tweede keer trof de politie twee jongens aan met een jerrycan benzine, hun gegevens werden genoteerd.

Aan de Zeerijperweg bij Loppersum stond een oude caravan vol met stro in de brand. In eerste instantie dacht de melder dat het de boerderij van zijn buren betrof, en werd de brandweer dus met spoed ter plaatse gestuurd. Nadat de brandweer water wist op te bouwen naar het blusvoertuig werd de brand geblust en door de gemeente meteen afgevoerd.

In Appingedam moest de brandweer na middernacht, samen met de politie en gemeente, uitrukken naar de Karel Doormanstraat om een bult met kerstbomen te blussen. Dit werd meteen door de gemeente afgevoerd om herhaling te voorkomen.

In Woldendorp en Wagenborgen waren ook enkele kleine brandjes die door de brandweer werden geblust. Brandweer Bierum moest twee maal uitrukken, de eerste keer na middernacht voor een buitenbrand aan de Hoofdweg in Bierum en later in de nacht voor een autobrand in Spijk.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1422″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button